Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

CBR stelt gebruik mondkapjes tijdens rijles verplicht

mondkapjes.png

Vanaf maandag 19 oktober neemt CBR geen praktijkexamen of rijtest meer af als tijdens de rijlessen door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. Het CBR stelt het gebruik van mondkapjes tijdens de rijles dus verplicht, het besluit is in samenspraak met de brancheverenigingen genomen.

In lijn met de oproep van het kabinet dringt de rijopleidingssector unaniem aan tot het dragen van een mondkapje tijdens de rijles. CBR neemt dit op in zijn hygiëneprotocol. De aanscherping van het protocol geldt vanaf maandag 19 oktober. Vanaf die dag neemt CBR geen praktijkexamen of rijtest meer af als tijdens de rijlessen vanaf die datum door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. Er wordt voorafgaand aan het examen nagevraagd of een mondkapje is gedragen. Ook kandidaten voor het theorie-examen die door een opleider per taxibus of touringcar naar het examencentrum worden gebracht en daarbij aantoonbaar geen mondkapje droegen zal CBR niet toelaten.

CBR informeert alle opleiders en kandidaten persoonlijk over deze aanscherping. De controle is vanaf maandag onderdeel van de gezondheidscheck voorafgaand aan het rijexamen. Het examen kan zonodig worden uitgesteld.

Het rijvaardigheidsbureau wil er alles aan doen om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en bezoekers te minimaliseren. Daarom hanteert CBR een hygiëneprotocol en dragen examinatoren en kandidaten bij alle rijexamens en rijtesten sinds mei een mondkapje.

 

Opnieuw verlenging voor verlopen theorie-certificaat

Alle uitslagen van theorie-examens voor de categorieën auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus en tractor waarvan de geldigheidsduur vervalt in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020, blijven in ieder geval geldig tot en met 31 maart 2021. 

CBR scherpt regels aan: ook mondkapje bij theorie-examen

Bij praktijkexamens werd al een mondkapje gedragen. Vanaf vandaag moeten ook kandidaten voor het theorie-examen bij binnenkomst een mondkapje opzetten. Bij de ID-controle en zodra de kandidaat aan zijn examentafel zit mag het kapje af.

Ook mensen die voor een cursus alcohol-, drugs of verantwoord rijgedrag komen, dragen een mondkapje tot ze in het cursuslokaal hebben plaatsgenomen. Nieuw voor kandidaten van het praktijkexamen is dat ze een mondkapje dragen tot ze aan tafel bij de examinator zitten als het ontvangst– of eindgesprek binnen plaatsvindt.

De aanscherping van de huisregels geldt voorlopig tot 19 oktober, in lijn met de periode die door het kabinet is aangekondigd. Daarna wordt besloten of verlenging of aanpassing van de maatregelen noodzakelijk is.

Zo zien de rijlessen eruit vanaf 11 mei 2020

Heb je corona ziekteverschijnselen? Is er iemand in jou omgeving die in de afgelopen 3 weken corona verschijnselen vertoond of vertoond heeft? Zeg de rijles af! dit kan gratis.

In de auto bevinden zich niet meer dan twee personen. Iemand ophalen of thuisbrengen doen we in deze periode niet.

Tussen de rijlessen wordt 10 minuten vrij gepland om de auto te luchten en schoon te maken.

We geven geen hand bij aanvang of einde van de les.

Het gebruik van mondkapjes of handschoenen is niet verplicht. Als je wil mag je daarvan wel gebruik maken. (zelf meenemen)

Voor de rijles goed je handen wassen.  Gebruik de desinfecterende gel die in de auto aanwezig is

Neem zo weinig mogelijk spullen mee. Tassen e.d. in de kofferbak.

CBR nieuws 9 mei 2020

Vanaf woensdag 13 mei starten wij weer met het afnemen van theorie-examens. 


Op maandag 18 mei starten we gefaseerd met het afnemen van praktijkexamens en tussentijdse toetsen. Dit doen we volgens RIVM-richtlijnen. 

Theorie-examens zijn vanaf maandag 11 mei weer te reserveren.

We starten deze examens met een aangepaste zaalbezetting van 50%. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat er minstens 1,5 meter tussen elke kandidaat zit.

Vanaf 13 mei kunt u weer praktijkexamens plannen. Kandidaten zullen we vanaf volgende week hierover ook persoonlijk informeren. Kandidaten van wie het praktijkexamen is uitgesteld krijgen voorrang.

 

Les in Zeeland voor studenten

Studenten 620x324_tcm162-86469.jpg

Goed nieuws voor kandidaten die nog zo graag hun rijbewijs hadden willen halen in Zeeland maar door de crisis minder tijd hebben om dit nog af te krijgen.


Veel van onze leerlingen zullen het komende jaar buiten de Provincie gaan studeren.
In die, vaak grotere en moeilijkere, steden zal het een stuk moeilijker zijn om het rijbewijs te halen.

Vaak wordt gezegd “als je het daar leert kan je het overal”. Dat is misschien zo maar de lesprijzen liggen hoger, het aantal benodigde lessen neemt toe….

Veel fijner is het om in je oude vertrouwde omgeving af te rijden. Die ervaring in moeilijkere steden komt heus wel.

Daarom……zodra het kabinet het toelaat en de Universiteiten en Hoge Scholen weer beginnen geldt het volgende:

Studeer je buiten Zeeland? Dan houden wij de weekenden voor jou vrij om te lessen. Zowel de zaterdag als de zondag reserveren wij voor jou.


Je theorie examen kan je trouwens overal in Nederland doen, dus ook in de buurt van jouw nieuwe school.

Mail CBR voor rijschoolhouders

Afbeelding-CBR-logo.png

Beste opleider,

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden ingehaald.

Het CBR annuleert nu ook alle theorie-examens die ná 20 mei in de planning staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Alle kandidaten kunnen deze straks zelf of via de opleider opnieuw inplannen. De gereserveerde praktijkexamens en capaciteit in de categorie A, AM en E achter B worden in overleg met de branche niet geannuleerd. Ook geplande beroepspraktijkexamens gepland na 20 mei as. annuleren we niet.

Door het annuleren van gereserveerde theorie- en praktijkexamens kunnen klanten en opleiders zelf regie nemen in het plannen en reserveren van een nieuw examenmoment onder voorwaarden.

Om bij een opstart, zodra daarvoor het sein op groen staat, een eerlijke en evenredige verdeling van examencapaciteit te kunnen bieden is het noodzakelijk een aantal aanvullende maatregelen te treffen.

Deze maatregelen passen we zo uniform mogelijk toe. Vanwege onze diversiteit aan examenproducten zal niet alles toepasbaar zijn op elk examen. Waar dat nodig is zijn er varianten op de genoemde maatregelen mogelijk.

Er worden extra beheersmaatregelen toegevoegd aan het kunnen reserveren van bepaalde examenproducten. Dit houdt onder andere in:

het instellen van een maatregel voor verdeling van examenplekken, om te voorkomen dat er binnen de beperkte capaciteit ongelimiteerd examenplekken worden ingekocht.
ook reserveren op naam bij praktijkexamens AVD (binnen 5 weken), BE (binnen 2 weken); ook hiermee voorkomen we het ongelimiteerd inkopen van examenplekken.
het machtigen van de rijschool door de kandidaat bij de praktijkexamens A en BE, hiermee wordt oneigenlijk gebruik bij het maken van reserveringen en hamsteren tegengegaan.
De details van deze maatregelen delen we uiteraard voordat we echt gaan opstarten.

We stellen een tijdelijke prioritering vast voor het toekennen van examencapaciteit.

De theorie beroepsexamens krijgen voorrang, gevolgd door de theorie examens B, AM, A en recreatievaartexamens. Bij de praktijkexamens B, BE, AM, A krijgen alle uitgestelde examens voorrang bij de opstart.

Kandidaten brengen we op de hoogte via e-mail, onze website en social media. Houd www.cbr.nl en TOP internet in de gaten om te weten wanneer het weer mogelijk is examens te reserveren en wanneer we weer starten met het afnemen van examens. We geven u binnenkort meer informatie over de verschillende opstartscenario’s.

We hopen op uw begrip voor deze situatie. En we rekenen op uw medewerking om uw kandidaten zoveel mogelijk op de hoogte te brengen.

Met vriendelijke groet,

CBR

Corona maatregelen CBR

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95).

Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen, mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Het CBR is in overleg met alle relevante partijen om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven door de maatregelen tegen het coronavirus.

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6      »      [26]

IMG_5779.JPG