Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Nieuwe verkeersborden

Nederland kent vanaf 1 januari 2015 maar liefst veertien nieuwe verkeersborden. Volgens de minsiter moeten de nieuwe verkeersborden vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties. Het is voor het eerst sinds jaren dat er zoveel borden tegelijk bij wet worden toegevoegd. In 2006 gebeurde dat voor het laatst: het waren er toen acht.

We houden je op de hoogte zodat je op het examen alle borden kent.

Nieuwe lokatie CBR Goes

logo cbr.png

Het CBR heeft een nieuwe examenlocatie in Goes gevonden. Het gaat hierbij om een gedeelte van het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2, 4461 GE Goes. Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kunnen we daar naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 theorie- en praktijkexamens afnemen. De theorie-examens gaan verlopen via het nieuwe systeem, waarbij de kandidaat individueel examen doet op een touch-screen.

De nieuwe examenlocatie in Goes ligt op nog geen twee kilometer afstand van de huidige locatie in Tennis- en Sportcentrum Schelde International aan de Verrijn Stuartweg 18. Het stadskantoor heeft voldoende parkeerruimte en een gunstige ligging qua openbaar vervoer. Bovendien past de representatieve uitstraling beter bij ons nieuwe locatiebeleid dat zich richt op het verbeteren van de dienstverlening. Het gebied voor de praktijkexamens blijft hetzelfde, met de ligging nabij de autosnelwegen A58 en A256.

Met de opening van het nieuwe theorie-examencentrum in Goes komt het theorie-examencentrum in Terneuzen te vervallen. Een exacte datum daarvoor moet nog worden vastgesteld.

Leerling mag terugrijden

bovag.jpg

Het leidt vaak tot teleurgestelde blikken bij examenkandidaten. Zijn ze nét geslaagd voor hun autorijbewijs, mogen ze van de instructeur niet zelf terugrijden met de lesauto. Leerlingen van BOVAG rijscholen die bij Bovemij verzekerd zijn hebben geluk: wij gedogen het terugrijden namelijk per direct.

Theorie nieuwe stijl

Het huidige klassikale afnamesysteem voor CBR-theorie-examens gaat binnenkort veranderen in het nieuwe ITEC-systeem. De antwoordkastjes maken plaats voor touchscreens en meteen na het beantwoorden van de laatste vraag wordt al duidelijk of de toets voldoende is gemaakt. Het grootste verschil met het huidige systeem is dat in één examenlokaal iedere kandidaat een andere serie vragen voorgeschoteld krijgt. Aan het type vragen verandert niets, dus de inhoud blijft hetzelfde.

In september wordt in Eindhoven het eerste theoriecentrum nieuwe stijl in gebruik genomen. Dat is de planning van het CBR. “We streven ernaar dat per 1 januari 2015 het klassikale theorie-examen tot het verleden behoort”, zo laat het bureau weten.

Lees verder

[1]      «      22   |   23   |   24   |   25   |   26   

IMG_5779.JPG