Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

RDW gaat rijbewijzen zelf maken

31 oktober 2014

De Dienst Wegverkeer (RDW) in Veendam gaat met ingang van 1 november alle Nederlandse rijbewijzen zelf maken. Het gaat om ongeveer anderhalf miljoen cards per jaar. Tot nu toe worden de rijbewijzen geproduceerd door het bedrijf Morpho (het vroegere Sdu Identification) in Haarlem. De RDW kiest er nu voor om de productie in eigen hand te nemen omdat dit goedkoper is. Bovendien blijft nu alle privacy-gevoelige informatie binnen de muren van de RWD. Omdat het rijbewijs een offcieel identiteitsbewijs is heeft de RDW de beveiliging van het pand opgeschroefd. Er zijn extra hekken en camera's geplaatst en er zijn voortaan 24 uur per dag beveiligers in het pand. Naast de rijbewijzen worden ook de kentekenbewijzen in bij de RDW gemaakt

blog Sarah van de Kop

10606169_1505611356344668_5661003332953425924_n.jpg

Na 27 jaar op mijn fiets door het leven te gaan dacht ik eind augustus; nu is het tijd om toch mijn rijbewijs te gaan halen.
Spannend was een understatement, super nerveus en me heel bewust van wat zou kunnen gebeuren stapte ik de auto.
H...et eerste wat ik dacht is waarom ben ik niet eerder gegaan toen ik nog jonger was dan had ik het vast niet zo eng gevonden....

Na 60 minuten dacht ik precies hetzelfde; waarom ben ik niet gaan lessen toen ik jonger was... alleen niet omdat ik het zo spannend vond maar onwijs leuk!
Waarom heb ik al die tijd hiermee gewacht?! Er gaat echt een wereld voor je open.

Inmiddels ben ik 17 lessen verder en verbaasd het me hoe goed het gaat. Elke keer weer.
Erik laat blijken dat mijn angsten waar ik last van had en soms nog heb niet nodig zijn en dat ik elke keer weer vooruitgang boek.
In het begin waren de eerste 15 tot 20 minuten weer spannend; ik ga de weg weer op en dat is even wennen.
De laatste weken heb ik daar geen last meer van en leggen we de lat natuurlijk ook steeds hoger.
Tot nu toe ben ik na elke les steeds enthousiaster voor de volgende omdat ik steeds meer kan en ga ik het ook nog leuker vinden dan ik na de eerste 60 minuten deed.


Groetjes Sarah

blog Bo Kwekkeboom

1150179_348267881969921_42128035_n.jpg

Vanaf deze week zal Bo Kwekkeboom een blog bij gaan houden over haar ervaringen in de rijles. Ze is begonnen met lessen op 1 september en begint haar blog bij les 6.

Vol enthousiasme stap ik de auto in met mijn zonnebril op mijn hoofd. De ...vorige keer was ik deze vergeten en ik had als tip meegekregen dat ik beter een zonnebril mee kon nemen, vooral op het tijdstip dat de zon onder gaat. Ik had alleen even niet opgelet op de tijd tussen deze lessen want het werd al snel mijn eerste les in het donker. Erg spannend en toch wat onoverzichtelijker dacht ik, maar met alle hulp van Erik gaat het prima en kan ik gewoon ontspannen blijven rijden. Zo ging de rijles een poosje prima door. Bochtjes achteruit gaan nog niet zoals het hoort maar ja, je kan niet alles in 1 keer. Het laatste kwartier zat het een beetje tegen. De brug ging open, de trein kwam langs en de situatie in de stad op de schroebrug was veranderd. Dit verliep in principe volgens plan totdat een of andere malloot even dacht in te halen terwijl wij daar reden. Net op tijd zag hij het wel. Dit noem ik een zogenaamd 'mini hartaanval moment'. Zoiets kan altijd gebeuren maar ik was toch erg geschrokken en moest bij het eerst volgende stoplicht toch even tot rust komen. Mijn angst verdween al snel door gewoon naar Erik te luisteren die kalm en rustig met de situatie om ging. Daarna kon ik gewoon rustig naar huis rijden.

Bo.

Nieuwe verkeersborden

Nederland kent vanaf 1 januari 2015 maar liefst veertien nieuwe verkeersborden. Volgens de minsiter moeten de nieuwe verkeersborden vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties. Het is voor het eerst sinds jaren dat er zoveel borden tegelijk bij wet worden toegevoegd. In 2006 gebeurde dat voor het laatst: het waren er toen acht.

We houden je op de hoogte zodat je op het examen alle borden kent.

Nieuwe lokatie CBR Goes

logo cbr.png

Het CBR heeft een nieuwe examenlocatie in Goes gevonden. Het gaat hierbij om een gedeelte van het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2, 4461 GE Goes. Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kunnen we daar naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 theorie- en praktijkexamens afnemen. De theorie-examens gaan verlopen via het nieuwe systeem, waarbij de kandidaat individueel examen doet op een touch-screen.

De nieuwe examenlocatie in Goes ligt op nog geen twee kilometer afstand van de huidige locatie in Tennis- en Sportcentrum Schelde International aan de Verrijn Stuartweg 18. Het stadskantoor heeft voldoende parkeerruimte en een gunstige ligging qua openbaar vervoer. Bovendien past de representatieve uitstraling beter bij ons nieuwe locatiebeleid dat zich richt op het verbeteren van de dienstverlening. Het gebied voor de praktijkexamens blijft hetzelfde, met de ligging nabij de autosnelwegen A58 en A256.

Met de opening van het nieuwe theorie-examencentrum in Goes komt het theorie-examencentrum in Terneuzen te vervallen. Een exacte datum daarvoor moet nog worden vastgesteld.

Leerling mag terugrijden

bovag.jpg

Het leidt vaak tot teleurgestelde blikken bij examenkandidaten. Zijn ze nét geslaagd voor hun autorijbewijs, mogen ze van de instructeur niet zelf terugrijden met de lesauto. Leerlingen van BOVAG rijscholen die bij Bovemij verzekerd zijn hebben geluk: wij gedogen het terugrijden namelijk per direct.

Theorie nieuwe stijl

Het huidige klassikale afnamesysteem voor CBR-theorie-examens gaat binnenkort veranderen in het nieuwe ITEC-systeem. De antwoordkastjes maken plaats voor touchscreens en meteen na het beantwoorden van de laatste vraag wordt al duidelijk of de toets voldoende is gemaakt. Het grootste verschil met het huidige systeem is dat in één examenlokaal iedere kandidaat een andere serie vragen voorgeschoteld krijgt. Aan het type vragen verandert niets, dus de inhoud blijft hetzelfde.

In september wordt in Eindhoven het eerste theoriecentrum nieuwe stijl in gebruik genomen. Dat is de planning van het CBR. “We streven ernaar dat per 1 januari 2015 het klassikale theorie-examen tot het verleden behoort”, zo laat het bureau weten.

Lees verder

[1]      «      22   |   23   |   24   |   25   |   26   

IMG_5779.JPG