Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Theorie examen informatie en oefenstof

borden.jpg

Wil je nog meer informatie over het theorie examen of wil je alvast beginnen met het oefenen van examens?

Dat kan via: http://www.theorieexamenoefenen.nl/

CBR Goes medio Maart open

Het CBR heeft de voorlopige planning voor de ingebruikname van haar nieuwe en verbouwde examencentra openbaar gemaakt. Dit jaar worden dertien nieuwe locaties opgeleverd. De overige zeven volgen volgend jaar.

Bij de nieuwe examenlocatie in Goes, die naar verwachting medio maart 2015 opent, gaat het om een gedeelte van het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2. Dat ligt op nog geen twee kilometer afstand van het huidige onderkomen in Tennis- en Sportcentrum Schelde International aan de Verrijn Stuartweg 18. Het stadskantoor heeft voldoende parkeerruimte en een gunstige ligging qua openbaar vervoer. Het gebied voor de praktijkexamens blijft hetzelfde, met de ligging nabij de autosnelwegen A58 en A256.

Met de opening van het nieuwe theorie-examencentrum in Goes komt het theorie-examencentrum in Terneuzen te vervallen. Een exacte datum daarvoor moet nog worden vastgesteld. Het praktijkexamencentrum blijft gewoon gehandhaafd aan de Churchilllaan 700A.

 

Tarieven 2015 bekend gemaakt

logo zonder tekst.png

Van Leerzem Opleidingen heeft vandaag de tarieven voor 2015 bekendgemaakt.

De pakketprijzen blijven ongewijzigd. De theorie cursus klassikaal zal met ingang van 2015 omhoog gaan naar € 50,- De cursus zal dan ook met een half uur worden verlengd.

Het praktijkexamen zal worden gehandhaafd op € 175,- hiermee behoudt Van Leerzem de koppositie van "voordeligste examen" in de regio Middelburg, Vlissingen, Arnemuiden en Oost-Souburg. 

Het theorie examen zal licht stijgen naar € 35,-

 

 

 

 

 

praktijkexamen in vier jaar tijd ruim 22 procent duurder

logo cbr.png

Het CBR heeft het tarief voor het praktijkexamen B in de afgelopen vier jaar met ruim 22 procent verhoogd. In 2011 was het examentarief nog 78,40 euro (excl. btw), terwijl er volgend jaar maar liefst 96 euro neergeteld moet worden voor een praktijkexamen voor het autorijbewijs. Het tarief voor vrachtauto-examen ging in die periode met 39 procent omhoog en het AVB-examen voor de motor steeg zelfs met ruim 47 procent. Dit terwijl de gemiddelde inkoopkosten voor het CBR door de inflatie en het vervallen van de mogelijkheid tot het terugvragen van BTW per 2013 met 13,3 procent omhoog gingen.

Aantal geslaagde 2toDrivers dit jaar flink gegroeid

2todrive.png

Het aantal 2toDrivers dat het rijbewijs vervroegd haalde, is dit jaar flink toegenomen. In het afgelopen jaar ging het om maar liefst 35.000 geslaagde 17-jarigen. Dit terwijl in de eerste twee jaar van het experiment in totaal ruim 45.000 2toDrivers door de branche werden afgeleverd. De teller is inmiddels dan ook uitgeslagen naar ruim 80.000. Dat blijkt uit cijfers van het CBR. In 2012 lag het gemiddelde aantal geslaagde 2toDrivers per maand nog op 1.400. In 2013 waren het er maandelijks gemiddeld 2.900. In 2014 zijn er vooralsnog iedere maand zelfs 3.300 17-jarigen die hun rijbewijs halen.

Rijschool Register

rijschoolregister.png

 

 

Op de onderstaande site kan je rijscholen met elkaar vergelijken.

http://www.rijschoolregister.nl/middelburg

RDW gaat rijbewijzen zelf maken

31 oktober 2014

De Dienst Wegverkeer (RDW) in Veendam gaat met ingang van 1 november alle Nederlandse rijbewijzen zelf maken. Het gaat om ongeveer anderhalf miljoen cards per jaar. Tot nu toe worden de rijbewijzen geproduceerd door het bedrijf Morpho (het vroegere Sdu Identification) in Haarlem. De RDW kiest er nu voor om de productie in eigen hand te nemen omdat dit goedkoper is. Bovendien blijft nu alle privacy-gevoelige informatie binnen de muren van de RWD. Omdat het rijbewijs een offcieel identiteitsbewijs is heeft de RDW de beveiliging van het pand opgeschroefd. Er zijn extra hekken en camera's geplaatst en er zijn voortaan 24 uur per dag beveiligers in het pand. Naast de rijbewijzen worden ook de kentekenbewijzen in bij de RDW gemaakt

blog Sarah van de Kop

10606169_1505611356344668_5661003332953425924_n.jpg

Na 27 jaar op mijn fiets door het leven te gaan dacht ik eind augustus; nu is het tijd om toch mijn rijbewijs te gaan halen.
Spannend was een understatement, super nerveus en me heel bewust van wat zou kunnen gebeuren stapte ik de auto.
H...et eerste wat ik dacht is waarom ben ik niet eerder gegaan toen ik nog jonger was dan had ik het vast niet zo eng gevonden....

Na 60 minuten dacht ik precies hetzelfde; waarom ben ik niet gaan lessen toen ik jonger was... alleen niet omdat ik het zo spannend vond maar onwijs leuk!
Waarom heb ik al die tijd hiermee gewacht?! Er gaat echt een wereld voor je open.

Inmiddels ben ik 17 lessen verder en verbaasd het me hoe goed het gaat. Elke keer weer.
Erik laat blijken dat mijn angsten waar ik last van had en soms nog heb niet nodig zijn en dat ik elke keer weer vooruitgang boek.
In het begin waren de eerste 15 tot 20 minuten weer spannend; ik ga de weg weer op en dat is even wennen.
De laatste weken heb ik daar geen last meer van en leggen we de lat natuurlijk ook steeds hoger.
Tot nu toe ben ik na elke les steeds enthousiaster voor de volgende omdat ik steeds meer kan en ga ik het ook nog leuker vinden dan ik na de eerste 60 minuten deed.


Groetjes Sarah

[1]      «      22   |   23   |   24   |   25   |   26      »      [26]

IMG_5779.JPG