Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Nu examen doen?

Slechts één op de drie automobilisten denkt voor het theorie-examen voor het B-rijbewijs te slagen wanneer hij of zij dit nu opnieuw zou moeten doen. Dat is een van de meest opvallende resultaten uit het Nationale Automobilisten Onderzoek. Over het praktijkexamen zijn bezitters van een rijbewijs een stuk positiever: daar denkt meer dan de helft voor te kunnen slagen.

 

Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door mediabedrijf YPCA. Via een internetpanel werd in april van dit jaar aan 667 automobilisten tussen de 18 en 69 jaar oud gevraagd naar hun mening. Een onderdeel daarvan was de inschatting van het eigen kunnen op beide auto-examens.

Negatief

Vooral over de kennis van de verkeersregels zijn automobilisten dus allesbehalve positief. Slechts 32 procent denkt te kunnen slagen als hen nu een theorie-examen voor de auto zou worden voorgelegd, terwijl de helft van de ondervraagden daarover twijfelt. De overige 18 procent gelooft niet dat zij zouden slagen.

Over het praktijkexamen wordt al iets optimistischer gedacht. Een kleine meerderheid (56%) denkt op basis van hun eigen rijgedrag te kunnen slagen voor het rijexamen. Onderdelen waar men het meest voor vreest zijn milieubewust rijgedrag, inparkeren en kennis over de verkeersborden. Onder de respondenten was er het minste vrees voor de omkeeropdracht.

Zelfrijdende auto welkom, maar rijbewijs blijft vereist

Nederlanders zien de komst van de zelfrijdende auto positief tegemoet, maar het merendeel vindt wel dat degene die achter het stuur zit een rijbewijs moet hebben. Dat is een van de uitkomsten uit een marktonderzoek dat Mutiscope liet uitvoeren onder ruim duizend leden van hun online consumentenpanel.

Van de deelnemers aan dat onderzoek is 62 procent positief over de zelfrijdende auto. De helft van hen zou geen probleem hebben om er gebruik van te maken. Vier op de vijf wil alleen instappen als ze op elk moment in staat blijven om de controle van de auto over te nemen. Pubers achter het stuur van een zelfrijdende auto, zonder begeleiding van iemand met een rijbewijs, zien de meeste panelleden niet zitten. Maar 11 procent is het hiermee eens.

Verkeersveiligheid

Het voornaamste voordeel dat de consumenten zien is een verbetering van de verkeersveiligheid (56 procent). Maar ook de doorstroming kan verbeteren, meent 12 procent. 10 procent denkt dat zelfrijdende auto’s de duurzaamheid ten goede komen.

CBR-cijfers 2014

Het CBR heeft na drie achtereenvolgende jaren van winst, anderhalf miljoen euro verlies geleden in 2014. Daarnaast groeide het aantal theorie-examens en daalde het aantal praktijkexamens ten opzichte van 2013, maar blijft het faalangstexamen onverminderd aan populariteit winnen. Dat zijn de belangrijkste zaken die het CBR in haar jaarverslag deze week presenteerde.

Nieuw examencentrum Goes vanaf half maart in gebruik

De nieuwe CBR-examenlocatie in Goes wordt op maandag 16 maart in gebruik genomen. Vanaf het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2 worden vanaf dat moment praktijkexamens afgelegd. Ook de rijtesten voor mensen met een medische beperking worden per half maart vanuit de nieuwe locatie afgenomen. De theorie-examens ‘nieuwe stijl’ volgen op een nog nader te bepalen datum. Dat laat het CBR weten.

Vanaf de huidige locatie aan de Verrijn Stuartweg 18 worden op vrijdag 13 maart de laatste praktijkexamens verreden. De laatste theorie-examens van CCV worden daar op dinsdag 24 maart afgenomen. Op donderdag 26 maart vinden er vervolgens de laatste theorie-examens voor de divisie Theorie plaats, zo wordt gemeld.

Examens
De nieuwe examenlocatie is een gedeelte van het stadskantoor, dat op nog geen twee kilometer afstand van het huidige CBR-onderkomen ligt. Het gebied voor de praktijkexamens blijft overigens hetzelfde, met de ligging nabij de autosnelwegen A58 en A256.

De nieuwe locatie krijgt naast een theorie-examenzaal in de nieuwe stijl een praktijkexamenzaal en een wachtruimte. Daarnaast wordt er een kamer voor de rijtesten gerealiseerd. De catering wordt verzorgd met behulp van automaten, zo geeft het CBR daarbij aan

Nieuwe eisen aan jouw BOVAG rijschool

Op 1 januari zijn de nieuwe lidmaatschapseisen van BOVAG Rijscholen van kracht geworden.

Een Bovag rijschool moet vanaf dit jaar aan de onderstaande eisen voldoen:

In het bezit zijn van een Verklaring omtrent gedrag

Een slagingspercentage van minimaal het kringgemiddelde hebben. Het kringgemiddelde voor examenplaats Middelburg staat op 46-50% voor het eerste examen. Van Leerzem Opleidingen staat op 96-100%

Werken met een online review-instrument. Dit gebeurt o.a. via de site www.rijscholenkiezer.nl

Een kredietwaardigheidscheck doorlopen.

 

Hulpmiddel identiteitscontrole

retrocheckapparaat-480x360.jpg

Het CBR gaat vanaf maandag 5 januari steeksproefgewijs met een retrocheckapparaat controles uitvoeren op identiteitsbewijzen bij praktijkexamens. De maatregel is onderdeel van de geïntensiveerde fraudebestrijding door het CBR.

Het retrocheckapparaat is een apparaat waarmee iedereen die met identiteitsdocumenten te maken heeft, kan controleren of het document vals of echt is. Het is onder meer uitgevoerd met doorzichtlicht, scheerlicht, een Retroviewer, een 9 watt UV-lamp en verlichte loep die 10x vergroot.

 

Er zijn (nog) geen artikelen geplaatst.

Gratis theorie oefenen

rijapp.png

In de RijbewijsApp is het vanaf nu mogelijk om gratis theorie te oefenen

Je krijgt de mogelijkheid om twee keer gratis een korte oefentoets te maken. Je krijgt naderhand de resultaten te zien en de juiste antwoorden als er fouten zijn gemaakt. Wil je meer theorie oefenen? Dan kan je via de RijbewijsApp webshop meer theoriemateriaal kopen. Dit varieert van smartphone examens à € 0,50 tot een complete oefenset + theorieboek voor € 39,95.

 

[1]      «      22   |   23   |   24   |   25   |   26      »      [26]

IMG_5779.JPG