Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Dag van verkeer & Mobiliteit

Werkt u bij de gemeente, provincie, rijksoverheid, waterschap als diensthoofd, beleidsmedewerker of coördinator op het gebied van verkeer en mobiliteit, ruimtelijke ordening, infrastructuur en gebiedsontwikkeling? Dan is de Dag van de Mobiliteit op 26 november in Houten interessant voor u. Ook stedenbouwkundigen, planologen, medewerkers van politie, brandweer, hulpdiensten, ingenieurs- en adviesbureaus zijn van harte welkom.

Op 26 november 2015 vindt in Expo Houten de 10e editie van de Dag van Verkeer & Mobiliteit plaats. Dit is de grootste Nederlandse vakbeurs met kennis- en inspiratiesessies over verkeerstoepassingen, mobiliteitsoplossingen en parkeren. Op de beursvloer presenteren zich honderden exposanten met producten en diensten binnen de sectoren: Wegaanleg & Onderhoud, Verkeersdoorstroming, Verkeerskundig advies, Verkeersmeubilair, Mobiliteitsmanagement, Parkeren, Openbaar vervoer, Fietsparkeren en Verlichting. De toegang is gratis.

Tijdelijke uitwijk examencentrum Middelburg

Het CBR-praktijkexamencentrum aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg moet tijdelijk verhuizen vanwege de opvang van vluchtelingen in Bowling/Partycentrum De Kruitmolen. Vanaf maandag 2 november tot en met donderdag 12 november dient hotel Arneville aan de Buitenruststraat 22 als alternatieve locatie. Dit geldt zowel voor praktijkexamens en toetsen als voor rijtesten bij mensen met een medische beperking.

Nederlanders zijn de beste automobilisten ter wereld

Nederlandse rijscholen mogen zichzelf complimenteren. Automobilisten uit ons land worden dermate goed de weg op gestuurd dat zij de beste chauffeurs ter wereld zijn. Dat blijkt uit cijfers die Waze heeft gepresenteerd, een navigatie- en verkeersinformatie-app waaruit het bedrijf veel informatie van gebruikers kan halen.

Top 3

Daaruit komt Nederland als beste uit de bus. Nederlandse automobilisten scoren samen een 7,9 op een schaal van 10. Volgens het onderzoek doen we het in Nederland onder meer zo goed dankzij de vele voorlichting rondom verkeersveiligheid en de uitgebreide aandacht voor fietsers.

Letland en de Verenigde Staten completeren de top drie van beste chauffeurs. De slechtste chauffeurs wonen in El Salvador. Daar krijgt de gemiddelde chauffeur het cijfer 2,1 opgeplakt. Zuid-Amerika is sowieso het continent waar de meeste landen zeer slechte chauffeurs kennen.

VVN: het is droevig gesteld met kennis verkeersregels

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) is het uiterst droevig gesteld met de kennis van de verkeersregels van automobilisten. Het afgelopen halfjaar hebben ruim 180.000 mensen een digitale opfriscursus van de organisatie gedaan en dit is een van de conclusies.

De uitkomst van de internetcursus is alarmerend. "Hieruit blijkt dat het met de kennis van voorrangsregels op kruisingen en de kennis van verkeersborden slecht gesteld is", liet VVN weten. "Ruim 40 procent van de vragen hierover wordt niet goed beantwoord."


VVN wijst erop dat veel verkeersregels de afgelopen vijftien jaar op de schop zijn gegaan. Omdat mensen vaak al jaren geleden hun rijbewijs hebben gehaald, is het volgens VVN verstandig regelmatig de verkeerskennis op te frissen.

Vaker dwangmaatregelen om verkeersboetes te innen

Er worden steeds vaker dwangmaatregelen gebruikt voor het innen van nog niet betaalde verkeersboetes. Vorig jaar gebeurde dit meer dan 600.000 keer, ruim 100.000 keer vaker dan vier jaar eerder, terwijl het totale aantal verkeersboetes in die periode daalde van 10,9 miljoen naar 8,3 miljoen. Dwangmaatregelen variëren van inbeslagname van rijbewijzen en voertuigen tot korte gevangenisstraffen.

De cijfers werden door Nu.nl via een Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) opgevraagd bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), de instantie die die boetes moet innen en daarvoor ook dwangmiddelen kan en mag inzetten.

Financiële strop onvermijdelijk voor ouders bij rijles aan kind

Als ouder lesgeven aan je kind levert grote financiële risico’s op. Een dochter die van haar vader afgelopen weekeinde haar eerste autorijles kreeg, reed een meubelzaak in Oosterhout binnen waarbij de schade aan het pand opliep tot ongeveer 40.000 euro, terwijl ook van de auto weinig over was. De ouder van de jonge bestuurder zal in dergelijke gevallen moeten betalen voor alle aangerichte ellende, zo laat Koen Janssen van verzekeraar Bovemij weten. Ook met een WA en volledige casco-verzekering.

CBR start pilot met geluid in theorie-examen

Het CBR gaat eind oktober een pilot starten met de toevoeging van geluid aan het theorie-examen. Hiervoor is een technische aanpassing aan het systeem nodig, welke voor eind september staat gepland. Na de pilot wordt bekeken of op zijn vroegst begin 2016 geluid definitief aan het examen wordt toegevoegd. Dat liet Harold Bekhuis, Manager Divisie Theorie bij het CBR, vorige week weten.

Vanuit onze rijschool zijn wij hier erg blij mee. Juist de dyslectische kandidaten hebben meer baat bij het luisteren naar de vraag dan dat ze deze moeten lezen.

De Webshop is open....

shopje1.png

 

 

Met veel trots kunnen wij melden dat we vanaf vandaag ook beschikken over een webshop.

Op zoek naar boeken, cd-roms of online opleidingen? Hier ga je het vinden.

[1]      «      20   |   21   |   22   |   23   |   24      »      [26]

IMG_5779.JPG