Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Theorielessen en examens weer van start per 28 april

De theorie-examens bij het CBR gaan per 28 april weer van start. Dit is een van de versoepelingen die het demissionaire kabinet dinsdagavond bekendmaakte. Het CBR en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen lieten eerder al weten dat er een plan klaarligt voor de herstart van theorie-examens. De capaciteit kan meteen opgeschaald worden tot 200 procent.

Tot en met juli worden plekken vrij gehouden voor het inhalen van examens die door de lockdown niet doorgingen. Er zijn volgens het CBR ruim 700 duizend examens in te halen. Hiervoor zal het examencentrum overwerken en de capaciteit uitbreiden.

Kabinet geeft nog geen toestemming voor theorie-examens

De theorie-examens voor de auto mogen van het kabinet in ieder geval tot en met dinsdag 27 april helaas nog niet doorgaan bij het CBR. Dit vinden we ontzettend vervelend voor alle kandidaten die wachten op hun theorie-examen.

Kandidaten met een gereserveerd theorie-examen voor de auto tussen 21 april tot en met 27 april, krijgen deze week een mail van het CBR dat hun examen niet door gaat.Voorlopig nog geen theorie-examens

In lijn met het besluit van het kabinet gaan de theorie-examens voor de auto, motor en bromfiets in ieder geval tot en met dinsdag 20 april helaas niet door bij het CBR.

Voor het inhalen van de theorie-examens hebben we tot en met juli plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt zonder dubbele kosten. Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 1 augustus.

Kandidaten met een gereserveerd theorie-examen tussen 31 maart tot en met 20 april, krijgen deze week een mail van het CBR dat hun examen niet door gaat.Experiment digitaal aanvragen van rijbewijs blijkt succesvol

9.png

Het experiment Digitaal aanvragen rijbewijzen (DAR) is geslaagd. Dat schrijft Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, in een evaluatierapport aan de Tweede Kamer. De conclusie leidt tot een wetswijziging die op 10 oktober 2024 in zal gaan.

De proef wordt uitgevoerd in 29 gemeenten. Inwoners van deze gemeenten kunnen digitaal hun Nederlandse rijbewijs verlengen, een categorie-uitbreiding of een her-afgifte na een ongeldigheidsverklaring aanvragen. Er wordt een wetswijziging voorbereid met het streven deze op 24 oktober 2024 in te laten treden. Op deze datum loopt de huidige experimenteer AMvB (algemene maatregel van bestuur) af. Tot die tijd kunnen inwoners van de proefgemeenten de digitale aanvragen blijven doen.

Volgens het rapport van Van Nieuwenhuizen waarderen alle gebruikers, zowel burgers, fotografen, gemeenten en de RDW, de nieuwe manier van aanvragen. De aanvragers van het rijbewijs vinden de snelheid en flexibiliteit van de procedure prettig. Ze hoeven namelijk geen afspraak meer te maken bij een gemeenteloket, maar kunnen de aanvraag doen wanneer het hen uitkomt.

Ook blijkt volgens de evaluatie dat het digitale systeem bepaalde fouten sneller opspoort dan het reguliere proces. Door het digitaal uploaden van een pasfoto kan er controle worden uitgevoerd met fotovergelijkingssoftware. Ook levert het een betere foto op voor het rijbewijs en in het rijbewijzenregister. Dit komt doordat er alleen een pasfoto kan worden gemaakt en ingezonden door een fotograaf die erkend is door het RDW. Hierdoor wordt volgens Van Nieuwenhuizen het proces van identiteitsvaststelling in het algemeen verbeterd. Als derde stap dien je met je smartphone een identiteitscheck te doen.

Theorie examens

De theorie-examens gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 maart niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor de individuele theorie-examens. De huidige versoepelingen van het kabinet gelden voor één-op-één contactberoepen. Theorie-examens en klassikale cursussen zijn vanwege groepsvorming hierdoor nog niet mogelijk. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Uiterlijk 5 maart laten wij weten wat de gevolgen zijn voor theorie-examens en cursussen vanaf 10 maart.

 

We gaan weer beginnen met rijlessen

Het CBR is blij dat het kabinet op dinsdagavond 23 februari heeft besloten om de coronamaatregelen voor contactberoepen te versoepelen. We bereiden ons nu voor om vanaf woensdag 3 maart alle praktijkexamens en rijtesten te hervatten.


Sinds 22 februari is het alweer mogelijk om praktijkexamen te doen voor bromfiets, brommobiel en motor voertuigbeheersing.

Over wanneer en op welke wijze de theorie-examens, de theoretische nascholing en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer kunnen beginnen, zal het kabinet later een besluit nemen.

 

Tips voor het rijden in winterse omstandigheden

Volkswagen-T-Roc-013-low-res.jpeg

Maak de rubbers van de deuren goed schoon en smeer ze in. Dit kan met een 

speciale stick, maar talkpoeder helpt ook al.

Vul de ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant.

 

Koop een speciale deken voor de voorruit, zodat je minder hoeft te krabben. Gebruik geen kranten, die kunnen vastvriezen.

Stel een setje winterspullen samen met ruitontdooier, slotontdooier (buiten de auto bewaren) en ijskrabbers.

Om wegrijden uit diepe sneeuw makkelijker te maken, gebruik je een paar matten of een wegrijhulp, een schep en een veger.

Wissel je zomerbanden voor winterbanden. Zo heb je veel meer grip.

Zorg dat je niet alleen korte ritjes maakt, want de dynamo kan dan de accu niet voldoende bijladen.

Een handrem kan vastvriezen. Gebruik hem in de winter daarom liever niet. Laat de auto in P of in zijn eerste versnelling staan.

De juiste motorolie kan het verschil betekenen tussen een auto die bij vrieskou wél start, of juist niet.

Je maakt het beste je ruiten schoon met een ruitontdooier. Het is belangrijk om geen heet water over je voorruit te gooien, omdat deze kan barsten.

Spray de ruit in met ruitontdooier en wacht een paar tellen. Heb je geen ruitontdooier bij de hand, gebruik dan een ruitenkrabber.

Controleer of de ruitenwissers niet zijn vastgevroren. Tik ze anders voorzichtig los met de ruitenkrabber.

Klop sneeuw of ijs van je kleding voordat je instapt; dit voorkomt condensvorming. Schakel verder de recirculatiestand uit en gebruik een doek, mochten je ruiten van binnen beslaan.

Schone ruiten beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner.

Niet alleen de ruiten, maar ook de motorkap, spiegels, het dak en de deuren sneeuwvrij te maken. Anders kan de sneeuw opwaaien en zie jij, of je achterligger, even niets.

Start je auto pas nadat je de auto ijsvrij hebt gemaakt. Dat is beter voor de auto, het milieu en jezelf.

Aanvragen theorie examen via de rijschool

Wil je een theorie-examen laten reserveren door de rijschool vanaf 1 maart?

Dan moet je ons hiervoor machtigen

Met deze machtiging geef je toestemming om in jouw naam een theorie-examen te reserveren.

Je kan ons machtigen via Mijn CBR. Dit kan vanaf de dag ná het afgelaste examen.

Voor het machtigen heb je de rijschoolcode nodig. Whatsapp ons voor die code.

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [26]

IMG_5779.JPG