Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Vanaf 25 februari geen mondkapje meer tijdens de rijlessen

De meeste coronamaatregelen gelden niet meer per 25 februari. Dat betekent dat de mondkapjesplicht bijna overal vervalt en de anderhalvemeterregel. Het mondkapje mag dan ook af op de CBR-locaties. Echter heeft het CBR besloten niet overal in mee te gaan. Tijdens examens, toetsen en rijtesten is het dragen van een mondkapje voorlopig nog verplicht in gesloten voertuigen.

Het meerijden van instructeurs mag vanaf 1 april weer bij de tussentijdse toets.

 

Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start

Er wordt hard gewerkt aan een proef om twee rijscholen te laten bepalen of iemand mag afrijden. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om een pilot onder leiding van het ministerie, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de branche en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Coronamaatregelen: rijles niet toegestaan tussen 18:00 en 6:00

Contactberoepen krijgen vanaf zaterdag 13 november te maken met een verplichte avondsluiting. Tussen 18:00 uur ’s avonds en 6:00 uur ’s ochtends kan er geen rijles worden gegeven. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 3 december. Dit meldt demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie van vrijdagavond 12 november.

Het nieuwe planrooster vanaf 1 november 2021

vb rooster.png

Per 1 november gaan we over naar het plannen van lessen die 50 minuten duren. Het rooster ziet eruit zoals hierboven is aangegeven. Uitzonderingen in het rooster zijn natuurlijk wel de tijden waar we aan vastzitten als het gaat om toetsen en examens op, door het CBR, vastgestelde tijden.

Door deze manier van plannen kunnen we 65 lessen per week rijden. Voorheen was dat een stuk minder vanwege de 60 minuten lessen.

CBR nieuws

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Dit betekent dat de anderhalve meter maatregel vervalt. Daarmee kan het CBR gaan opbouwen richting een normale dienstverlening.

Vanaf 25 september mogen meer kandidaten voor het theorie-examen tegelijk in een ruimte hun examen doen. Kandidaten en bezoekers hoeven ook geen mondkapje meer te dragen in de examenlocaties.

Tegelijk met de versoepelingen blijft ieders gezondheid het meest belangrijk en willen we ervoor zorgen dat de dienstverlening niet verstoord wordt door een corona-uitbraak op onze locaties. We versoepelen daarom voorzichtig en breiden de dienstverlening stap voor stap uit. De examens en toetsen in de auto blijven we afnemen met een mondkapje. En het ontvangen van meer theoriekandidaten bouwen we ook stapsgewijs op.

Sinds de herstart eind april zijn de openingsdagen voor theorie-examens bijna verdubbeld. Daardoor konden ruim 460.000 theorie-examens worden gedaan. Doordat we weer naar vollere zalen gaan verwachten we dat de wachttijd voor een theorie-examen korter zal worden.

Geen mondkapjesplicht meer tijdens de rijlessen

Het CBR stelt het dragen van een mondkapje nog verplicht tijdens rij-examens. Omdat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden in gesloten voertuigen, wil het CBR niet meegaan met de versoepelingen die per 26 juni ingaan. Ook tijdens de rijles wordt het dragen van een mondkapje nog aangeraden, maar het is niet verplicht. De keuze hiervoor ligt bij de opleider en/of de leerling.

Twee leerlingen in de lesauto weer toegestaan en klassikale theorieles weer van start

Per 5 juni mogen er weer twee leerlingen in de lesauto en mogen ook de klassikale theorielessen weer van start. Dit besluit is onderdeel van de versoepelingen die het kabinet vrijdagavond bekendmaakte. Eerder stond stap drie van het openingsplan voor 9 juni op de agenda, echter zijn de versoepelingen vervroegd.

De mondkapjesplicht is blijkbaar wel een ding want dat blijft helaas nog van kracht.

Theorielessen en examens weer van start per 28 april

De theorie-examens bij het CBR gaan per 28 april weer van start. Dit is een van de versoepelingen die het demissionaire kabinet dinsdagavond bekendmaakte. Het CBR en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen lieten eerder al weten dat er een plan klaarligt voor de herstart van theorie-examens. De capaciteit kan meteen opgeschaald worden tot 200 procent.

Tot en met juli worden plekken vrij gehouden voor het inhalen van examens die door de lockdown niet doorgingen. Er zijn volgens het CBR ruim 700 duizend examens in te halen. Hiervoor zal het examencentrum overwerken en de capaciteit uitbreiden.

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [26]

IMG_5779.JPG