Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Tijdelijk gesloten

131454400_2749152021999758_3159746848766173723_n.jpg

De lockdown is vanaf vandaag officieel van kracht. We moeten, noodgewongen, de rijschool sluiten tot 19 januari.
Alle proeflessen, intakes, tussentijdse toetsen en praktijkexamens gaan niet door. Zodra we weer mogen hoor je van ons. Ondanks alles wensen wij jullie fijne kerstdagen en een goed 2021.

Lockdown

Afbeelding-CBR-logo.png

In navolging van het kabinetsbesluit tot een lockdown gaan per dinsdag 15 december alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’.

Deze situatie duurt in ieder geval tot en met 19 januari. Het gaat voor de komende 5 weken om ca. 190.000 examens, toetsen en rijtesten. Alle examens kunnen zodra dat weer veilig kan zonder extra kosten worden ingehaald. Om hamsteren te voorkomen zijn de reserveringswebsites van het CBR sinds maandagmiddag tijdelijk dichtgezet.

Kandidaten die deze week een examen, toets, rijtest of cursus zouden doen, krijgen vanavond nog bericht van het CBR. Later deze week ontvangen de andere kandidaten bericht.

165 miljoen naar overheden voor veilige wegen, fietspaden en rotondes

Er is 165 miljoen euro toegekend voor het aanpakken van gevaarlijke kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes in Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verdeelt dit geld over bijna 190 gemeenten, alle twaalf provincies en twee waterschappen.

 

Dat schrijft de verantwoordelijke minister, Cora van Nieuwenhuizen, aan de Tweede Kamer. Er is de komende tien jaar een half miljard euro beschikbaar voor het aanpakken van onveilige verkeerssituaties. Voor 2020 en 2021 is er 200 miljoen euro beschikbaar, waarvan nu dus 165 miljoen is toegekend. Lokale en regionale overheden konden een aanvraag doen en nu is bekend welke projecten financieel worden gesteund. Een voorwaarde voor de subsidie is dat de betrokken overheden zelf een gelijk bedrag investeren.

Maatregelen die in aanmerking komen voor een rijksbijdrage zijn onder meer de aanleg van verkeersdrempels, wegversmallingen, veilige bermen en vrij liggende fietspaden. Ook gaat er geld naar het verbreden van fietspaden en het omvormen van onoverzichtelijk kruispunten naar rotondes. Verder hebben dertig gemeenten geld gekregen voor het inrichten van veilige schoolzones. Ongeveer twee derde van de maatregelen waarvoor nu een rijksbijdrage is uitgekeerd, wordt binnen een jaar uitgevoerd.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Het enthousiasme bij gemeenten, provincies en waterschappen was groot. Er zijn hele goede plannen ingediend bij ons ministerie. Wij zetten de rijksverdubbelaar in. Op die manier kunnen de mensen bij de lokale en regionale overheden nu snel aan de slag om die gevaarlijke kruising of dat te smalle fietspad onder handen te nemen. Dit gaat echt een verschil maken en zorgen voor minder ongevallen op die wegen en fietspaden.”

CBR stelt gebruik mondkapjes tijdens rijles verplicht

mondkapjes.png

Vanaf maandag 19 oktober neemt CBR geen praktijkexamen of rijtest meer af als tijdens de rijlessen door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. Het CBR stelt het gebruik van mondkapjes tijdens de rijles dus verplicht, het besluit is in samenspraak met de brancheverenigingen genomen.

In lijn met de oproep van het kabinet dringt de rijopleidingssector unaniem aan tot het dragen van een mondkapje tijdens de rijles. CBR neemt dit op in zijn hygiëneprotocol. De aanscherping van het protocol geldt vanaf maandag 19 oktober. Vanaf die dag neemt CBR geen praktijkexamen of rijtest meer af als tijdens de rijlessen vanaf die datum door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. Er wordt voorafgaand aan het examen nagevraagd of een mondkapje is gedragen. Ook kandidaten voor het theorie-examen die door een opleider per taxibus of touringcar naar het examencentrum worden gebracht en daarbij aantoonbaar geen mondkapje droegen zal CBR niet toelaten.

CBR informeert alle opleiders en kandidaten persoonlijk over deze aanscherping. De controle is vanaf maandag onderdeel van de gezondheidscheck voorafgaand aan het rijexamen. Het examen kan zonodig worden uitgesteld.

Het rijvaardigheidsbureau wil er alles aan doen om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en bezoekers te minimaliseren. Daarom hanteert CBR een hygiëneprotocol en dragen examinatoren en kandidaten bij alle rijexamens en rijtesten sinds mei een mondkapje.

 

Opnieuw verlenging voor verlopen theorie-certificaat

Alle uitslagen van theorie-examens voor de categorieën auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus en tractor waarvan de geldigheidsduur vervalt in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020, blijven in ieder geval geldig tot en met 31 maart 2021. 

CBR scherpt regels aan: ook mondkapje bij theorie-examen

Bij praktijkexamens werd al een mondkapje gedragen. Vanaf vandaag moeten ook kandidaten voor het theorie-examen bij binnenkomst een mondkapje opzetten. Bij de ID-controle en zodra de kandidaat aan zijn examentafel zit mag het kapje af.

Ook mensen die voor een cursus alcohol-, drugs of verantwoord rijgedrag komen, dragen een mondkapje tot ze in het cursuslokaal hebben plaatsgenomen. Nieuw voor kandidaten van het praktijkexamen is dat ze een mondkapje dragen tot ze aan tafel bij de examinator zitten als het ontvangst– of eindgesprek binnen plaatsvindt.

De aanscherping van de huisregels geldt voorlopig tot 19 oktober, in lijn met de periode die door het kabinet is aangekondigd. Daarna wordt besloten of verlenging of aanpassing van de maatregelen noodzakelijk is.

Zo zien de rijlessen eruit vanaf 11 mei 2020

Heb je corona ziekteverschijnselen? Is er iemand in jou omgeving die in de afgelopen 3 weken corona verschijnselen vertoond of vertoond heeft? Zeg de rijles af! dit kan gratis.

In de auto bevinden zich niet meer dan twee personen. Iemand ophalen of thuisbrengen doen we in deze periode niet.

Tussen de rijlessen wordt 10 minuten vrij gepland om de auto te luchten en schoon te maken.

We geven geen hand bij aanvang of einde van de les.

Het gebruik van mondkapjes of handschoenen is niet verplicht. Als je wil mag je daarvan wel gebruik maken. (zelf meenemen)

Voor de rijles goed je handen wassen.  Gebruik de desinfecterende gel die in de auto aanwezig is

Neem zo weinig mogelijk spullen mee. Tassen e.d. in de kofferbak.

CBR nieuws 9 mei 2020

Vanaf woensdag 13 mei starten wij weer met het afnemen van theorie-examens. 


Op maandag 18 mei starten we gefaseerd met het afnemen van praktijkexamens en tussentijdse toetsen. Dit doen we volgens RIVM-richtlijnen. 

Theorie-examens zijn vanaf maandag 11 mei weer te reserveren.

We starten deze examens met een aangepaste zaalbezetting van 50%. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat er minstens 1,5 meter tussen elke kandidaat zit.

Vanaf 13 mei kunt u weer praktijkexamens plannen. Kandidaten zullen we vanaf volgende week hierover ook persoonlijk informeren. Kandidaten van wie het praktijkexamen is uitgesteld krijgen voorrang.

 

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [26]

IMG_5779.JPG