Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

We gaan weer beginnen met rijlessen

Het CBR is blij dat het kabinet op dinsdagavond 23 februari heeft besloten om de coronamaatregelen voor contactberoepen te versoepelen. We bereiden ons nu voor om vanaf woensdag 3 maart alle praktijkexamens en rijtesten te hervatten.


Sinds 22 februari is het alweer mogelijk om praktijkexamen te doen voor bromfiets, brommobiel en motor voertuigbeheersing.

Over wanneer en op welke wijze de theorie-examens, de theoretische nascholing en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer kunnen beginnen, zal het kabinet later een besluit nemen.

 

Tips voor het rijden in winterse omstandigheden

Volkswagen-T-Roc-013-low-res.jpeg

Maak de rubbers van de deuren goed schoon en smeer ze in. Dit kan met een 

speciale stick, maar talkpoeder helpt ook al.

Vul de ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant.

 

Koop een speciale deken voor de voorruit, zodat je minder hoeft te krabben. Gebruik geen kranten, die kunnen vastvriezen.

Stel een setje winterspullen samen met ruitontdooier, slotontdooier (buiten de auto bewaren) en ijskrabbers.

Om wegrijden uit diepe sneeuw makkelijker te maken, gebruik je een paar matten of een wegrijhulp, een schep en een veger.

Wissel je zomerbanden voor winterbanden. Zo heb je veel meer grip.

Zorg dat je niet alleen korte ritjes maakt, want de dynamo kan dan de accu niet voldoende bijladen.

Een handrem kan vastvriezen. Gebruik hem in de winter daarom liever niet. Laat de auto in P of in zijn eerste versnelling staan.

De juiste motorolie kan het verschil betekenen tussen een auto die bij vrieskou wél start, of juist niet.

Je maakt het beste je ruiten schoon met een ruitontdooier. Het is belangrijk om geen heet water over je voorruit te gooien, omdat deze kan barsten.

Spray de ruit in met ruitontdooier en wacht een paar tellen. Heb je geen ruitontdooier bij de hand, gebruik dan een ruitenkrabber.

Controleer of de ruitenwissers niet zijn vastgevroren. Tik ze anders voorzichtig los met de ruitenkrabber.

Klop sneeuw of ijs van je kleding voordat je instapt; dit voorkomt condensvorming. Schakel verder de recirculatiestand uit en gebruik een doek, mochten je ruiten van binnen beslaan.

Schone ruiten beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner.

Niet alleen de ruiten, maar ook de motorkap, spiegels, het dak en de deuren sneeuwvrij te maken. Anders kan de sneeuw opwaaien en zie jij, of je achterligger, even niets.

Start je auto pas nadat je de auto ijsvrij hebt gemaakt. Dat is beter voor de auto, het milieu en jezelf.

Aanvragen theorie examen via de rijschool

Wil je een theorie-examen laten reserveren door de rijschool vanaf 1 maart?

Dan moet je ons hiervoor machtigen

Met deze machtiging geef je toestemming om in jouw naam een theorie-examen te reserveren.

Je kan ons machtigen via Mijn CBR. Dit kan vanaf de dag ná het afgelaste examen.

Voor het machtigen heb je de rijschoolcode nodig. Whatsapp ons voor die code.

CBR stand van zaken op 3/2/2021

De theorie- en praktijkexamens en tussentijdse toetsen gaan in ieder geval tot en met dinsdag 2 maart niet door bij het CBR.

Deze maatregel tegen corona was eerder al uitgebreid van 15 december tot en met 9 februari. Die periode is nog langer geworden door het besluit van het kabinet om de lockdown opnieuw te verlengen.

Hierdoor komen nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 310.000 uit de periode van 15 december tot en met 9 februari. Na de verlengde lockdown kan alles zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Voor het inhalen heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt. Alle opleiders en de klanten van wie de examens en toetsen niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

Opstart rijlessen 10 februari

Logo RijbewijsApp.png

Het is nog niet duidelijk of we vanaf 10 februari weer kunnen starten. Alle gecancelde examens en toetsen zijn in ieder geval alweer ingepland voor de periode maart en april.


Als we starten per 10 februari dan zal dat zijn met aangepaste lestijden. We beginnen namelijk, in tegenstelling tot normaal, met lessen van 50 minuten.
Op die manier kunnen we meer leerlingen per dag aan. Onze administratie houdt uiteraard precies het aantal minuten van je pakket bij.

Het is aan te raden om de “rijbewijsapp” te downloaden. Zo kan je precies zien op welke tijd je les begint én hoe lang deze duurt.

CBR lockdown nieuws

Afbeelding-CBR-logo.png

De theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari niet door bij het CBR.

Deze maatregel tegen corona zou eerst duren van 15 december tot en met 19 januari. Die periode is uitgebreid door het besluit van het kabinet om de lockdown te verlengen.

Hierdoor komen nog eens bijna 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 190.000 uit de periode van 15 december tot en met 19 januari. Na de verlengde lockdown kan alles zonder extra kosten worden ingehaald.

De kandidaten van wie de examens, toetsen en rijtesten niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

De verlengde lockdown geldt niet voor de medische beoordelingen; die gaan gewoon door. De meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling krijgen op tijd een reactie. Wel kan het door de huidige coronasituatie lastig zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95
Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd.

Het CBR biedt excuses aan voor het ongemak en hopen op uw begrip.

Hoe starten we weer op ná de lockdown

just logo.png

Hier een update over de start ná de lockdown. Het kabinet geeft op dit moment al aan dat 19 januari waarschijnlijk nog niet het einde zal zijn van de lockdown waar we nu inzitten.

Mogelijk worden er 2 weken toegevoegd aan deze periode. Alle examens en tussentijdse toetsen die al gepland zijn, of waren, worden teruggeplaatst. Zodra er weer capaciteit te koop is bij het CBR zullen we, in overleg met jou, opnieuw die uitgestelde examens en toetsen gaan inplannen.

Het inhalen van al die examens en toetsen levert natuurlijk ook wat vertraging op voor de gewone rijlessen. Ook de proeflessen en intakes zullen iets langer op zich laten wachten. We doen ons best om alles zo vlot mogelijk weer op te starten.

Van Nieuwenhuizen verlengt geldigheid theorie-certificaat

Theorie-examen-rijschool-beter.jpg

Theorie-examens voor het rijbewijs waarvan de geldigheid verloopt tussen 1 januari 2021 en 1 mei 2021 blijven langer geldig. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. Van Nieuwenhuizen heeft sinds het begin van de crisis verschillende coulancemaatregelen genomen om de effecten van COVID-19 zo klein mogelijk te houden. Veel van deze maatregelen worden nu verlengd.

Het is sinds de aangescherpte maatregelen van medio december tot 19 januari 2021 niet mogelijk om bij het CBR examen te doen. Om te voorkomen dat eerder behaalde theorie-examens straks niet meer geldig zijn, verlengt minister Van Nieuwenhuizen de geldigheid van deze examens.

Examens die tussen 1 januari 2021 en 1 mei 2021 hun geldigheid zouden verliezen, blijven nu tot 1 oktober 2021 geldig.


Als gevolg van de corona-maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom maakte Van Nieuwenhuizen zich eerder dit jaar hard voor een Europese oplossing. Dat leidde tot een verlenging van de geldigheid van rijbewijzen die zijn verlopen in de periode van 1 februari tot 30 november. Mensen met een rijbewijs dat in deze periode is verlopen, mogen negen maanden langer doorrijden. Ze blijven in die periode verzekerd en krijgen geen boete als ze staande worden gehouden.

De maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer. Een verlopen rijbewijs geldt ook niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname.

Binnen de EU wordt gekeken naar een nieuwe uniforme regeling voor de geldigheid van rijbewijzen. Minister Van Nieuwenhuizen vindt een nationale coulanceregeling wenselijk waarmee rijbewijzen die in de periode vanaf 1 december hun geldigheid hebben verloren, langer geldig blijven. Daarover is ze in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling is alleen geldig binnen Nederland.

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [26]

IMG_5779.JPG