Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen

Het CBR versoepelt de tijdelijke ‘15-weken-noodmaatregel’

Het CBR versoepelt de tijdelijke ‘15-weken-noodmaatregel’ die is ingevoerd om de examencapacititeit zo goed mogelijk te verdelen. De versoepeling houdt in dat een kandidaat vanaf 1 december a.s., na twee keer zakken voor het B-rijbewijs, voortaan tien in plaats van de huidige vijftien weken moet wachten op een herexamen. 

Het CBR heeft de maatregel aangepast op basis van een eerste tussenevaluatie en een gesprek met vertegenwoordigers van de Koepel Rijopleiding en Verkeersveiligheid (KRV).

 

“Het heeft nut gehad om de maatregel in te voeren en inmiddels is er dan ook wat meer ruimte om de wachttijd voor herexamens te versoepelen”, zegt een woordvoerder van het CBR. “Wij snap

Lees verder

CBR: Langer wachten op herexamen rijbewijs tegen wachtlijsten

Wie niet in één keer slaagt voor zijn rijbewijs, moet de komende tijd lang wachten op een herexamen. Het is een maatregel van het CBR om de wachttijden voor de eerste keer afrijden te verlagen. Bedoeling is dat rijscholen alleen nog kandidaten op examen sturen waarvan ze bijna zeker weten dat ze in één keer slagen.

 

Het CBR kampt al langere tijd met extreme wachtlijsten, zo kan het voorkomen dat iemand minstens vier maanden moet wachten op een eerste datum voor het afrijden. Om de wachttijden terug te dringen, worden een aantal maatregelen getroffen. Opvallend genoeg is één van de maatregelen dat kandidaten die voor de eerste keer afrijden juist nog langer moeten wachten. Bi

Lees verder

Vanaf 25 februari geen mondkapje meer tijdens de rijlessen

De meeste coronamaatregelen gelden niet meer per 25 februari. Dat betekent dat de mondkapjesplicht bijna overal vervalt en de anderhalvemeterregel. Het mondkapje mag dan ook af op de CBR-locaties. Echter heeft het CBR besloten niet overal in mee te gaan. Tijdens examens, toetsen en rijtesten is het dragen van een mondkapje voorlopig nog verplicht in gesloten voertuigen.

Het meerijden van instructeurs mag vanaf 1 april weer bij de tussentijdse toets.

 

Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start

Er wordt hard gewerkt aan een proef om twee rijscholen te laten bepalen of iemand mag afrijden. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om een pilot onder leiding van het ministerie, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de branche en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Coronamaatregelen: rijles niet toegestaan tussen 18:00 en 6:00

Contactberoepen krijgen vanaf zaterdag 13 november te maken met een verplichte avondsluiting. Tussen 18:00 uur ’s avonds en 6:00 uur ’s ochtends kan er geen rijles worden gegeven. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 3 december. Dit meldt demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie van vrijdagavond 12 november.

Het nieuwe planrooster vanaf 1 november 2021

vb rooster.png

Per 1 november gaan we over naar het plannen van lessen die 50 minuten duren. Het rooster ziet eruit zoals hierboven is aangegeven. Uitzonderingen in het rooster zijn natuurlijk wel de tijden waar we aan vastzitten als het gaat om toetsen en examens op, door het CBR, vastgestelde tijden.

Door deze manier van plannen kunnen we 65 lessen per week rijden. Voorheen was dat een stuk minder vanwege de 60 minuten lessen.

CBR nieuws

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Dit betekent dat de anderhalve meter maatregel vervalt. Daarmee kan het CBR gaan opbouwen richting een normale dienstverlening.

Vanaf 25 september mogen meer kandidaten voor het theorie-examen tegelijk in een ruimte hun examen doen. Kandidaten en bezoekers hoeven ook geen mondkapje meer te dragen in de examenlocaties.

Tegelijk met de versoepelingen blijft ieders gezondheid het meest belangrijk en willen we ervoor zorgen dat de dienstverlening niet verstoord wordt door een corona-uitbraak op onze locaties. We versoepelen daarom voorzichtig en breiden de dienstverlening stap voor stap uit. De examens en toetsen in de auto blijven we afnemen met een mondkapje. En het ontvangen van meer theoriekandidaten bouwen we ook stapsgewijs op.

Sinds de herstart eind april zijn de openingsdagen voor theorie-examens bijna verdubbeld. Daardoor konden ruim 460.000 theorie-examens worden gedaan. Doordat we weer naar vollere zalen gaan verwachten we dat de wachttijd voor een theorie-examen korter zal worden.

Geen mondkapjesplicht meer tijdens de rijlessen

Het CBR stelt het dragen van een mondkapje nog verplicht tijdens rij-examens. Omdat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden in gesloten voertuigen, wil het CBR niet meegaan met de versoepelingen die per 26 juni ingaan. Ook tijdens de rijles wordt het dragen van een mondkapje nog aangeraden, maar het is niet verplicht. De keuze hiervoor ligt bij de opleider en/of de leerling.

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [26]

IMG_5779.JPG