Van Leerzem Opleidingen
Veersesingel 280
4332TJ Middelburg

06 46327133
info@vanleerzemopleidingen.nl

Van Leerzem Opleidingen
 

Faal- en rijangst training

Faalangst training:
Heb jij ook wel eens last van stevige zenuwen tijdens het maken van een examen of tentamen? Voel je je ‘op de vingers gekeken’ wanneer je in het openbaar moet spreken? Komen zweethanden, een verhoogde hartslag en een paniekerig gevoel je bekend voor?

Als je hier zodanig last van hebt dat je niet meer prettig kunt functioneren, kun je spreken van faalangst. Last hebben van faalangst wil helemaal niet zeggen dat je niet kunt leren autorijden! Sterker nog; wanneer je faalangst hebt verkeer je vaak in een verhoogde staat van alertheid en dat komt de verkeersveiligheid juist weer ten goede.  Van Leerzem Opleidingen is getraind in de omgang met de diverse vormen van faalangst. We herkennen de symptomen en stemmen daar, samen met jou, het lesplan op af.

Het CBR kent sinds enkele jaren ook een zogenaamd faalangstexamen.  Bij dit examen wordt er meer tijd vrijgemaakt om de kandidaat op het gemak te stellen. Ook zal er voorafgaand aan het examen een goed gesprek zijn tussen kandidaat en examinator zodat beide partijen weten wat er speelt.

Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

Rijangst training:
Je kunt spreken van rijangst wanneer je in tamelijk normale verkeerssituaties meer dan normaal angstgevoelens krijgt. Rijangst ontstaat bijvoorbeeld doordat je direct of indirect betrokken bent geweest bij een ongeval. Er zijn ook meerdere gevallen bekend van mensen, die al jaren autorijden, waar zich opeens angstgevoelens opdeden.
Nooit bang op de snelweg, en nu opeens wel. Nooit bang in druk stadsverkeer en nu opeens wel. Voor ons zijn het herkenbare situaties waar we, samen met jou, de oplossing voor gaan proberen te vinden.

Helemaal van een angst afkomen zal niet altijd lukken, maar samen zorgen we er wel voor dat de angst beheersbaar(der) wordt. De angst zal hierna een veilige autorit niet in de weg staan, dat is het doel.

IMG_5779.JPG